Birgitta Hjelt
09.04.2007 - 12:08
Är vi nu inte alla lite stora på oss om vi oväntat får hemskt mycket? Så har den finländska politiska scenen genom EU fått ett lyft, och de som därpå träder. I den mån de håller på EU. Det finns politiker på vars ansikte man direkt märker när de går förlorade. När politikerna är köpta - vem kan då gå ivägen om EU utvecklas till en socialfascistisk organisation eller värre?Vi får inte ens påpeka det i pressen!

Det från USA och kolonialmakterna kända mönstret: Man köper upp ledningen i vissa länder och vänder den mot sitt folk, går bra här ock. En global maktklass med ytterhögeranstrykning (Sveriges och Finland socialdemokrater har varit värst!) gör gemensamma intressen, bandet till väljarna bryts, debatten blir meningslös eller sker bara inom folket - Media är inte längre öppna. Människorna slipper både nation och politik. Men de blir ändå utnyttjade, trakasseras med äganderätt, köp, och lagar.De blir objekt. De förlorar all möjlighet att påverka.

Debatter och kritik behöver vara offentliga och alla bör kunna ta del av dem. Den får inte skuffas undan till små kretsar som publicerar egna skrifter ( medan oäkta hovdebattörer tas in i deras ställe, tillhöriga "oppositionen" bara nominellt). Varje dagstidning bör vara rejält öppen!
Idag har repressionen tagit ett steg vidare: Zimbabwe och Ruanda. Nog behöver vi bestå NÅGOT annat i saken än brittisk kolonialpropaganda!